Рада зменшила призовний вік з 27 до 25 років

14:35, 30 травня 2023
Згідно з ухваленим документом на строкову службу будуть призиватися чоловіки віком від 18 до 25 років. Після досягнення 25 річного віку призовники мають стати на військовий облік військовозобов’язаних.
Рада зменшила призовний вік з 27 до 25 років
Фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт №9281 про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", який передбачає зменшення призовного віку з 27 до 25 років. За відповідне рішення проголосували 304 народних депутати

Ухваленим документом внесено зміни до статті 15 закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та встановити, що на строкову службу призиваються чоловіки, яким на момент відправлення у військову частину виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 25 річного віку(наразі 27 річного).

Відповідно, від призову на строкову військову службу у мирний час звільняються громадяни України, які до дня відправлення на військову службу досягли 25 річного віку(наразі 27 річного).

Водночас після досягнення 25 річного віку(наразі 27 річного) військовозобов’язанні підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», зменшення призовного віку ініціювало Міноборони. У Міноборони пояснили це тим, що тривале перебування на військовому обліку призовників призводить до того, що значна кількість придатних до служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду