Володимир Зеленський розповів членам американської Atlantic Council про перебіг реформ в Україні

11:06, 31 травня 2023
На зустрічі з Зеленським був присутній екс-посол США в Україні Джон Гербст, який раніше активно висловлювався стосовно повільної судової реформи.
Володимир Зеленський розповів членам американської Atlantic Council про перебіг реформ в Україні
Фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський 30 травня провів зустріч із делегацією американського неурядового аналітичного центру «Атлантична рада» на чолі з президентом організації Фредеріком Кемпом.

Зазначимо, що за даними відкритих джерел Atlantic Council — аналітичний центр, неурядова організація США, котра вважається організацією, близькою до адміністрації Білого дому та Демократичної партії США.

До складу делегації увійшли члени ради Джон Роджерс, Девід Петреус та Джон Гербст.

Джон Гербст – колишній посол США в Україні (2003-2006), який нині обіймає посаду директора Євразійського центру «Атлантичної ради» (Atlantic Council).

Він неодноразово висловлювався негативно стосовно українських судів.

«Ми знаємо, що, на жаль, суди в Україні не найкращі. Це – м'яко кажучи. Тому коли ми говоримо, що є якесь рішення якогось судді, то ми повинні дивитися який там був суддя, яка була історія. Ми знаємо, що часто в Україні є судді, які готові дати таку оцінку, за яку заплатять інші люди», - говорив раніше Джон Гербст.

Також раніше він заявляв, що рішення суду стосовно притягнення екс-директора НАБУ Артема Ситника «викликає у нього сумніви».

Як повідомляє сайт Офісу Президента, під час зустрічі з Володимиром Зеленським порушувалося питання щодо очікувань України від Вільнюського саміту НАТО. Президент акцентував, що для України важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в Альянсі.

«Це стане потужним мотиваційним чинником для нашої армії, для всього українського народу», – зазначив Володимир Зеленський.

Він також розповів делегації Атлантичної ради про перебіг реформ у нашій державі, які тривають попри російську агресію.

Наприкінці зустрічі Фредерік Кемп вручив Президенту відзнаку «Громадянин світу», якою Атлантична рада нагороджує світових лідерів, котрі зробили визначний внесок у справу розвитку трансатлантичних відносин.

Фото: president.gov.ua

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду