Про «пеньюари» не говорив: Сергій Марченко прокоментував скандал із волонтерами з приводу сплати податків з товарів, що передаються ЗСУ

15:47, 1 червня 2023
Міністр фінансів спростував інформацію, поширену у ЗМІ, стосовно необхідності сплати податків волонтерами.
Про «пеньюари» не говорив: Сергій Марченко прокоментував скандал із волонтерами з приводу сплати податків з товарів, що передаються ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр фінансів України Сергій Марченко спростував інформацію про збір 19,5% податку з волонтерів.

Нагадаємо, деякі ЗМІ 1 червня поширили інформацію, що громадські діячи спробували розширите список товарів та послуг, що не включаються до ПДФО, але Мінфін начебто почав блокувати ініціативу.

Так, як вказують ЗМІ, волонтери запропонували включити в перелік усі товари та послуги, які замовляють військові. Як процитувало активістку Любов Шипович ЗМІ, вона отримала відповідь у Мінфіні, яка звучала: «А якщо військові замовлять пеньюари?»

«Широкого резонансу набула новина про ситуацію з волонтерами, про яку написала Люба Шипович  і звинуваченнями у мій адрес, які наразі активно ширяться мережею.

Перше. Хочу запевнити, що жодних податків з тих товарів, які передаються ЗСУ, сплачувати не потрібно. Це діюча норма Податкового кодексу. Тут не може бути жодних інших тлумачень. Наголошую, ті волонтери, хто офіційно ведуть свою діяльність для допомоги армії - не сплачує ЖОДНИХ податків!

Друге. Фразу про “пеньюари” та будь-які інші фрази, які можуть когось образити чи знецінити, я не говорив. І прошу всі ЗМІ, які поширили таку інформацію, це врахувати і спростувати!

Третє. Сьогодні провели з пані Любою та Юрієм Ніколовим зустріч, де обговорили існуючі проблеми та як їх можна вирішити.

Четверте. Завтра  на засіданні Уряду буде розглянуто питання щодо включення дронів в постанову КМУ №112. Прошу своїх колег по Уряду, активно підключитись до вирішення цього питання.

Пʼяте. З боку Уряду буде визначений уповноважений представник, який буде забезпечувати як постійну комунікацію так і вирішення проблемних питань які постійно виникають у волонтерському середовищі.

І ключове, я поважаю ту роботу, яку роблять волонтери і від себе максимально сприяю тому, аби у них не виникало проблем з допомогою», зазначив він.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва