«Слуга народу» Андрій Клочко може стати членом Рахункової палати

13:19, 15 червня 2023
Колишній голова комітету з питань організації державної влади Андрій Клочко подав документи на участь у конкурсі на посаду члена Рахункової палати.
«Слуга народу» Андрій Клочко може стати членом Рахункової палати
Фото: Слуга народу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Членом Рахункової палати може стати колишній голова комітету з питань організації державної влади Андрій Клочко. Він подав документи для участі у конкурсі. 

Як зазначає депутат у мотиваційному листі, за період роботи на посаді очільника комітету  з питань організації державної влади він «забезпечив роботу комітету на посаді публічності та відкритості з онлайн трансляцією комітету у мережі Youtube» та сприяв ухваленню низки «важливих законопроєктів серед яких Виборчий кодекс з пропозиціями Президента України».

Клочко додає, що «має необхідні знання та досвід у різних сферах діяльності для виконання повноважень члена Рахункової палати щодо здійснення контролю за надходженням коштів до бюджету та їхнім використанням». На підтвердження своїх слів, зокрема наводить диплом спеціаліста, виданий Українською академією бізнесу та підприємництва, яку Клочко закінчив у 2005 році за спеціальністю «Економіка підприємництва». У 2010 році отримав ще одну вищу освіту за спеціальністю «Бізнес – адміністрування» у Міжнародному інституті менеджменту.

 В автобіографії зазначає, що працював на посаді директора департаменту збуту низки компаній.

Клочко був фігурантом скандалу з придбанням нерухомості його родичами. У вересні 2021 року стало відомо, що за період з 2019 по 2021 рік мати депутата купила нерухомість та авто загальною вартістю 14,5 мільйонів гривень. Парламентар заявив, що не має до цього стосунку.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 13 грудня 2022 року Верховна Рада змінила керівників низки парламентських комітетів.

Очільницею бюджетного комітету стала Роксолана Підласа, яка на цій посаді замінила Юрія Арістова. Комітет з питань організації державної влади з другої спроби очолила Олена Шуляк, яка на цій посаді замінила Андрія Клочка.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду