Рада директорів МВФ погодила виділення Україні майже 900 мільйонів доларів

08:10, 30 червня 2023
Завершено перший перегляд кредитної програми між Україною та МВФ, що дозволить отримати нашій державі черговий транш позики у майже 900 мільйонів доларів.
Рада директорів МВФ погодила виділення Україні майже 900 мільйонів доларів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада директорів МВФ завершила перший перед програми розширеного фінансування, що дозволить отримати транш Україні у 890 мільйонів доларів.

У Фонді констатують, що влада продемонструвала прогрес у виконанні зобов’язань в рамках програми.

«Усі структурні маяки станом на кінець червня були виконані включно з посиленням бюджетного кодексу(повернення довоєнної процедури змін до державного бюджету та робота над національною стратегією доходів. Влада залишається прихильною до програми», - додають у організації

МВФ також закликає Україну «утриматися від «заходів, які можуть призвести до розмивання податкової бази». Це означає, що кредитор не буде у захваті від ініціатив, спрямованих на зниження податків.

Крім цього експерти наполягають на збереження курсової стабільності та закликають працювати над подальшим зниженням інфляції

Також у Фонді вчергове згадали про антикорупційні реформи, зокрема щодо декларацій про майно. Ймовірно йдеться про необхідність відновлення електронного декларування.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на виконання угоди з МВФ депутати підтримали законопроєкт про обмеження на перегляд держбюджету. Передбачається, що бюджет можна буде переглядати лише в разі недовиконання чи перевиконання кошторису або якщо Мінекономіки не вгадало з макропрогнозом.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва