Давид Арахамія про інцидент у Дніпрі: ми розмежуємо достатні і недостатні межі самооборони

15:12, 31 серпня 2023
Давид Арахамія заявив, що будуть ухвалені необхідні зміни і щодо зброї, і щодо самооборони, зокрема, буде розмежовано «межі достатньої і недостатньої самооборони».
Давид Арахамія про інцидент у Дніпрі: ми розмежуємо достатні і недостатні межі самооборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що після інциденту у Дніпрі, під час якого поліцейський застосував проти чоловіка табельну зброю та завдав йому смертельного поранення, Верховна Рада ухвалить низку законів.

«У порядку денному Верховної Ради є питання стосовно закону про зброю, а паралельно з ним розглядатиметься законопроєкт, який регулює межі самооборони. Це питання особливо актуальне у контексті останньої гучної події у Дніпрі, де поліцейський застрелив порушника», —  цитує Давида Арахамію сайт парламенту.

«Із питанням конфлікту в Дніпрі будуть розбиратися правоохоронні органи, щоби встановити всі обставини. А парламент зі свого боку до кінця цього року постарається повністю доопрацювати пакет документів, і в підсумку будуть ухвалені необхідні зміни і щодо зброї, і щодо самооборони. В останньому ми розмежуємо поняття, що є достатньої і недостатньої межі самооборони», — наголосив Арахамія.

Нагадаємо, що ДБР наразі розпочато стосовно поліцейського кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони спричинили тяжкі наслідки). Про кваліфікацію дій як самооборони поки не йдеться.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду