Суддя не змогла написати рішення у справі, тому що помічник іншої судді заблокував доступ до проекту рішення у програмі Д-3

08:18, 2 липня 2024
Черговий конфлікт виник у колективі Фастівського міськрайонного суду Київської області.
Суддя не змогла написати рішення у справі, тому що помічник іншої судді заблокував доступ до проекту рішення у програмі Д-3
Будівля Фастівського міськрайонного суду, джерело фото - Судова влада
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області Наталя Осаулова повідомила до Вищої ради правосуддя про неприємний інцидент, який виник під час здійснення нею обов’язків судді.

Як повідомила суддя, у неї в провадженні знаходиться цивільна справа про видачу обмежувального припису.

Під час перебування судді у нарадчій кімнаті по вказаній справі та при спробі виготовити судове рішення, Наталя Осаулова встановила, що вона не може редагувати проект судового рішення, оскільки він був відкритий іншим користувачем системи документообігу суду КП «Д-3».

Як зазначила суддя, виявилося, що проект судового рішення був відкритий помічником іншої судді Фастівського міськрайонного суду. З якою метою помічник іншої судді Фастівського міськрайонного суду передивлявся проект рішення Наталії Осаулової, залишилося невідомим. Помічник судді лише повідомив, що правила поведінки працівників суду та норми трудової дисципліни він не порушував.

Таким чином, як додала Наталя Осаулова, дії помічника іншої судді фактично унеможливили подальшу роботу над проектом рішення, оскільки відбулося порушення таємниці нарадчої кімнати.

Також, зазначила суддя, з’ясувалося, що це був вже не перший випадок перегляду вказаним помічником судді проектів документів, які готувала Наталя Осаулова.

Після виявлення факту несанкціонованого доступу до проекту судового рішення, Наталя Осаулова звернулася до голови суду Євгенії Чернишової з повідомленням про необхідність проведення службового розслідування. Дії помічника судді Наталя Осаулова розцінила як втручання в діяльність судді.

Зазначимо, що як повідомляла «Судово-юридична газета», це вже не перший інцидент у Фастівському міськрайонному суді Київської області. У січні у суді стався конфлікт між головою суду та одним з працівників апарату суду.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси