Яка процедура зміни юридичної адреси, — рекомендації юриста

10:00, 10 червня 2017
Юрист розповіла про те, що потрібно зробити, щоб змінити адресу вашої компанії.
Яка процедура зміни юридичної адреси, — рекомендації юриста
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Процедура зміни юридичної адреси досить проста. Особливо зручним є те, що у юрособи або його представника є право вибору — звернутися з цього питання або в Центр надання адміністративних послуг, або до нотаріуса. Другий варіант, безумовно, зручніше, адже практично у кожної юридичної особи є «свій» нотаріус, з яким він співпрацює і оформляє у нього документи.

Перше, що потрібно для зміни юридичної адреси — підготувати Протокол загальних зборів і Протокол учасників зборів. Після цього ви формуєте зміни, які хочете внести до установчих документів (тобто прописуєте нову адресу компанії).

Варто підкреслити, що форма реєстраційної картки, яку ви будете подавати разом із зазначеними документами, була змінена в лютому 2017 року. Тому бажано перед тим, як здійснити процедуру зміни юридичної адреси, поцікавитися останніми змінами і заповнити картку в свіжій редакції. Інакше при зверненні до Центру надання адміністративних послуг є небезпека, що вам відмовлять і повернуть документи без розгляду. Якщо ви будете звертатися до нотаріуса, то він, швидше за все, допоможе і підкаже, які саме папери потрібно заповнити. Також ви повинні прописати зміни в Статут компанії, адже в ньому ви вказуєте місце реєстрації і місце розташування юрособи.

Подаючи всі зібрані документи, необхідно сплатити адміністративний збір. Про його розмір бажано дізнаватися безпосередньо перед процедурою зміни адреси, так як він також часто змінюється. І ще: якщо до нотаріуса звертається представник юридичної особи, то він повинен мати з собою довіреність, засвідчену директором.

Після відвідин нотаріуса результат зміни юридичної адреси буде готовий через 1 день, і ви за допомогою наданого вам коду зможете побачити в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань оновлену інформацію.

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду