Конкурс до Верховного Суду: до замгенпрокурора Анжели Стрижевської виникли нові питання

12:14, 21 червня 2017
ВККС в пленарному складі розглядає кандидатів в новий Верховний Суд, щодо яких ГРД надав негативні висновки.
Конкурс до Верховного Суду: до замгенпрокурора Анжели Стрижевської виникли нові питання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Другий кандидат, якого розглядає пленарний складу ВККС, — заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська.

Нагадаємо, що співбесіда з нею відбулося 22 травня.

Сьогодні Вища кваліфкомісія суддів продовжує в пленарному складі розглядати кандидатів в новий Верховний Суд, щодо яких Громадська рада доброчесності надала негативні висновки.

Перед початком розгляду координатор Громадської ради доброчесності Віталій Титич сказав: «Ми не встигли відстежити зміни щодо розпорядку, які відбулися на сайті ВККС, тому створили деякі незручності сьогодні з ранку для роботи Комісії. Я від імені ГРД приношу вибачення».

«Щодо організаційних питань. На засіданні Колегії фактично не відбулися співбесіду з кандидатом, а мало місце співбесіду зі мною членів Колегії ВККС, тому ми сьогодні долучили ще деяку інформацію на додаток до нашого висновку. І якщо по ній є якісь питання, зокрема, до мене, у пана Василенка, то я прошу не затягувати, а задати питання за рамками. Я із задоволенням подискутую, а коли буду брати участь в пленарному засіданні, прошу мене не перебивати і питання не ставити », — підкреслив Віталій Титич.

У відповідь на зауваження члена ГРД член ВККС Сергій Прилипко зазначив: «Я б застеріг від твердження, що не співбесіда не відбулася. Ми задавали питання кандидату і т. д., а те, що Ви зараз стверджуєте, є неприпустимим».

У відповідь Віталій Титич зазначив, що члени ГРД не мали в той раз можливості реалізувати свої права і обов'язки: «Я готовий переглянути відео, і якщо це не так, то готовий нести відповідальність. Питання стосуються наявності конфлікту інтересів і шанованого кандидата, і членів ВККС, тому ми вважаємо, що конфлікт існує».

Як зазначив глава ВККС Сергій Козьяков, звертаючись до Віталія Титич: «Я навіть не буду задавати питання, чи є якась мета, на яку Ви уповноважені, щоб створити певну напругу сьогодні».

Член ВККС Павло Луцюк підкреслив, що звинувачення з боку ГРД є необґрунтованими, тому що в ході співбесіди кандидату більше години задавали питання.

«Хочу проінформувати Комісію, що коли вже ми закінчили розгляд першого кандидата сьогодні, мої помічники передали мені рішення Громадської ради доброчесності від 20.06 про надання доповнень до висновку ГРД по Анжелі Стрижевській. Таке рішення дано на п'яти сторінках, в т. ч. є судове рішення», — зазначив Павло Луцюк, додавши, що питання по ній в такому випадку складно буде вирішити через нові серйозні претензії до кандидата.

Також Павло Луцюк уточнив у Анжели Стрижевської, чи відомо їй про доповнення. Як зазначила заступник генпрокурора, їй відомо про них не було.

Таким чином, матеріали не були подані за сім днів, і з ними не був ознайомлений кандидат.

В результаті розгляд кандидатури Анжели Стрижевської відклали на 26 червня.

Крім цього, Сергій Козьяков зазначив, що виступ Віталія Титич ВККС розцінює як вплив на членів Комісії, попросивши в подальшому уникати дій, які можуть бути так витлумачені.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва