ВСУ підтвердив законність рішення про звільнення судді Валерія Колупаєва

14:30, 5 жовтня 2017
Суддя Корольовського районного суду міста Житомира Валерій Колупаєв не зміг оскаржити рішення ВККС про його рекомендації до звільнення.
ВСУ підтвердив законність рішення про звільнення судді Валерія Колупаєва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд України постановою від 19 вересня 2017 року по справі №800/642/16 відмовив Колупаєву Валерію Вікторовичу в задоволенні позову. Позивач звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою визнати протиправним рішення про рекомендацію його до звільнення з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира. Третьою особою у справі виступає Вища рада правосуддя.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року В. Колупаєв звернувся до Вищого адміністративного суду України з позовом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (третя особа — Вища рада юстиції) про визнання протиправним та скасування рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 14 листопада 2016 р. №1897/дп-16 про направлення рекомендації до Вищої ради юстиції для вирішення питання про звільнення Валерія Колупаєва з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 25 квітня 2017 р. Валерію Колупаєву відмовлено в задоволенні адміністративного позову.

4 травня 2017 р. Колупаєв звернувся до Верховного Суду України із заявою про перегляд постанови Вищого адмінсуду.

Однак Верховний Суд України відмовив у задоволенні заяви судді.

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України переглянула оскаржуване судове рішення і не виявила порушень норм матеріального чи процесуального права, які могли призвести до прийняття незаконного судового рішення, щоб його скасувати і прийняти нове рішення або направити справу на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року Вища рада правосуддя прийняла рішення звільнити Колупаєва Валерія Вікторовича з посади судді Корольовського районного суду міста Житомира за істотний дисциплінарний проступок на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4 жовтня Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя розглянуто справу стосовно судді Миколи Чауса. Згідно з ухваленим рішенням, Микола Чаус притягнутий до дисциплінарної відповідальності. Відповідно, до судді застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення його з посади.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва