Скільки засідань провів Конституційний Суд України упродовж листопада

15:51, 1 грудня 2022
Також до Конституційного Суду України у зазначений період надійшло 19 конституційних скарг.
Скільки засідань провів Конституційний Суд України упродовж листопада
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Упродовж листопада поточного року Конституційний Суд України провів 69 засідань. Про це повідомив відділ комунікацій КСУ та правового моніторингу.

Так, серед них:

23 пленарних засідання Великої палати; 2 засідання Великої палати; 7 засідань Суду; 1 пленарне засідання і 1 засідання Першого сенату Суду; 12 пленарних засідань і 12 засідань Другого сенату Суду; 11 засідань колегій суддів.

На цих засіданнях ухвалено 57 актів Суду, з них: 1 Рішення Великої палати і 16 ухвал Великої палати Суду; 5 постанов Суду; 1 рішення Другого сенату і 12 ухвал Другого сенату; 1 ухвалу Першого сенату; 21 ухвалу колегій суддів.

Крім того, до Конституційного Суду України у зазначений період надійшло 19 конституційних скарг. За результатами попередньої перевірки 10 конституційних скарг розподілено суддям-доповідачам. Суб’єктам права на конституційні скарги повернуто 9 скарг, які за формою не відповідали вимогам Закону України «Про Конституційний Суд України».

Також у листопаді Секретаріатом Суду підготовлено та надіслано 42 відповіді на запити на публічну інформацію та звернення громадян.

Раніше ми писали, як будуть відбирати нових суддів Конституційного Суду України: що порадила Венеційська комісія Верховній Раді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді