ВРП звільнила Сергія Пойду з посади судді Дарницького райсуду Києва

12:32, 24 жовтня 2023
Сергія Пойду звільнили з посади судді за порушення присяги.
ВРП звільнила Сергія Пойду з посади судді Дарницького райсуду Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 24 жовтня, Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення Сергія Пойди з посади судді Дарницького районного суду міста Києва. Про це повідомив офіційний сайт ВРП.

Рішення було прийняте на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді).

«Реалізація зазначеної процедури здійснювалася на підставі рішення Вищої ради юстиції від 17 грудня 2015 року № 1192/0/15-15 про внесення подання до Верховної Ради України про звільнення судді Дарницького районного суду міста Києва Пойди Сергія Миколайовича з посади за порушення присяги, яке було переглянуто в судовому порядку та залишено без змін.

Сьогоднішнє рішення Вищої ради правосуддя прийнято на виконання повноважень, передбачених абзацом другим пункту 14 розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 21 грудня 2016 року № 1798-VІІІ «Про Вищу раду правосуддя», згідно з яким суддя, щодо якого до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» Вищою радою юстиції внесено подання про його звільнення з посади за порушення ним присяги і рішення щодо якого не було прийнято Президентом України чи Верховною Радою України, звільняється з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва