Оцінювання рівня компетентності у сфері права кандидатів на посаду судді КСУ: оприлюднили зміст запитання

16:24, 6 квітня 2024
Запитання для письмового оцінювання розробляла зовнішня група міжнародних експертів, які є відомими фахівцями в сфері конституціоналізму.
Оцінювання рівня компетентності у сфері права кандидатів на посаду судді КСУ: оприлюднили зміст запитання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дорадча група експертів опублікувала запитання, на яке кандидати на посаду судді КСУ відповідали 5 квітня під час письмового оцінювання зі встановлення рівня компетентності в сфері права. Про це повідомили на Facebook-сторінці Дорадчої групи експертів.

У ДГЕ нагадали, що це запитання для письмового оцінювання розробляла зовнішня група міжнародних експертів, які є відомими фахівцями в сфері конституціоналізму.

Вони розробили пʼять варіантів таких запитань, з яких випадковим чином в прямому ефірі було обрано запитання №4.

Його зміст ДГЕ публікує, щоб всі бажаючі могли ознайомитися з ним та зрозуміти суть запитання, яке виконували кандидати.

На проведення письмового оцінювання було відведено 3 години.

Під час підготовки відповіді, кандидати могли користуватися такими матеріалами, як – Конституція України, Закон України «Про Конституційний Суд України», Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, Хартія основних прав Європейського Союзу.

«Далі Дорадча група опрацює відповіді та поінформує всіх щодо того чи є необхідність в проведенні додаткових співбесід з кандидатами в рамках оцінювання їхнього рівня компетентності.

А згодом, за підсумками оцінювання рівня компетентності, ухвалить рішення щодо відповідності чи невідповідності кожного з цих кандидатів критерію визнаного рівня компетентності в сфері права», - заявили у Дорадчій групі експертів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду