ВРП продовжила відсторонення від здійснення правосуддя судді Господарського суду Дніпропетровської області

16:30, 9 вересня 2024
Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення.
ВРП продовжила відсторонення від здійснення правосуддя судді Господарського суду Дніпропетровської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

9 вересня Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 9 листопада включно строк тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді Господарського суду Дніпропетровської області у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомив офіційний сайт ВРП.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора Антона Войтенка.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, частиною третьою статті 27, частиною другою статті 146 Кримінального кодексу України, а саме в організації завершеного замаху на викрадення людини та незаконного позбавлення волі, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу, за яких законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

«Зважаючи на обґрунтованість наведених у клопотанні ризиків, їх співмірність із такими засадами, як незалежність і недоторканність суддів та наслідками тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, строки досудового розслідування у кримінальному провадженні, Вища рада правосуддя задовольнила вказане клопотання та тимчасово, до 9 листопада 2024 року, продовжила відсторонення судді від здійснення правосуддя», - заявили у ВРП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Людмила Біла
    Людмила Біла
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Джуга
    Сергій Джуга
    суддя Закарпатського апеляційного суду