Євросуд визначить законність затримання Насирова

15:43, 17 серпня 2017
2 березня 2017 року Глава ДФС був заарештований в лікарні Феофанія в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам, які мали відношення до біглого парламентарія Олександра Оніщенка.
Євросуд визначить законність затримання Насирова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду скаргу відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про законність його затримання співробітниками Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Про це він повідомив на сторінці в Facebook.

«Я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ», — написав він.

Насіров підкреслив, що його скарга до ЄСПЛ має доказову базу, яка свідчить про незаконність затримання голови ДФС, незаконні дії в суді при обранні запобіжного заходу, чиненні тиску на правоохоронців і суду, незаконному позбавлення волі тощо.

«За моїми повідомленнями Генеральна прокуратура України вже відкрила ряд кримінальних справ стосовно незаконних дій детективів НАБУ, прокурорів САП і суддів», — резюмував він.

Нагадаємо, що в серпні суд заарештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно Насирова.

28 липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила розслідування кримінального провадження стосовно Насірова.

Роману Насірову інкримінують зловживання владою або службовим становищем. Це пов'язано з рішеннями про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом Олександром Оніщенком.

Нагадаємо, 2 березня 2017 року Глава ДФС був заарештований в лікарні Феофанія в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам, які мали відношення до біглого парламентарія Олександра Оніщенка.

Після, 3 березня 2017 року Кабмін прийняв рішення відсторонити Насірова від повноважень глави ДФС на час розслідування.

Так 13 березня 2017 року Апеляційний суд міста Києва прийняв рішення залишити під вартою відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Також 18 квітня, Роман Насіров призначений главою Федерації дзюдо України. На наступні день Апеляційний суд міста Києва постановив повернути відсторонений чолі ДФС вилучені у нього під час обшуку документи.

Крім того, 2 червня Солом'янський районний суд міста Києва відмовився переглядати запобіжний захід Роману Насірова.

Згідно з інформацією НАБУ, в період з травня 2015 по березень 2016 р. Насіров прийняв ряд необґрунтованих і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами, задіяними в так званій «газовій схемі Оніщенко», що завдало збитків державі на загальну суму 2,019 млрд грн.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду