Як відбувається розгляд дисциплінарних справ прокурорів

10:58, 29 серпня 2017
За результатами вивчення скарг Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія відкрила 120 справ. Ще по 90 — відмовила у відкритті в зв'язку з тим, що перевірка викладеної в них інформації не входить до повноважень Комісії. Решта 80 скарг вивчаються.
Як відбувається розгляд дисциплінарних справ прокурорів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Станом на 22 серпня в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів надійшло 290 скарг на дії прокурорів.

Повідомлення приходять як від безпосередніх начальників прокурорів, аж до Генпрокурора, так і від громадян, розповів в ексклюзивному інтерв'ю «Судово-юридичній газеті» глава Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталій Грушковський.

«За результатами вивчення скарг Комісія відкрила 120 дисциплінарних справ. За ще 90 скарг Комісія відмовила у відкритті дисциплінарних справ в зв'язку з тим, що перевірка викладеної в них інформації не входить в наші повноваження. Решта 80 скарг ще вивчаються членами комісії», — заявив він.

Віталій Грушковський додав: розподіл скарг між членами Комісії відбувається за допомогою системи автоматичного розподілу справ. Велика частина скарг стосуються неналежного виконання прокурорами своїх обов'язків. Також досить багато надходить звернень від Генеральної інспекції прокуратури в зв'язку з деклараціями прокурорів, в яких інспекція звертає увагу на те чи інше майно співробітників прокуратури або невідповідність доходів способу життя.

Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду