СБУ направила до суду матеріали на «міністрів» «Л/ДНР»

08:14, 13 вересня 2017
В СБУ повідомили про завершення досудового розслідування щодо «посадових осіб» так званих «ДНР/ЛНР».
СБУ направила до суду матеріали на «міністрів» «Л/ДНР»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчі управлінь Служби безпеки України в Луганській і Донецькій областях відзвітували по завершенню досудового слідства стосовно ста тридцяти двох «силовиків і чиновників» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», повідомляє прес-служба СБУ.

Серед обвинувачених СБУ в скоєнні злочинів проти національної безпеки України тридцять п'ять так званих «високопоставлених чиновників» самопроголошених республік, зокрема мова йде про «міністрів», «заступників міністрів», «депутатів», «керівництво банківських установ», «глав адміністрацій», а також «командирів військових і воєнізованих підрозділів».

Варто відзначити, що в Донецькій області слідчі СБУ направили до суду обвинувальний матеріал по ватажкові терористичного угрупування «Спарта» на прізвисько Жога. Співробітники правоохоронних органів встановили, що колишній торговець став керувати бандформуванням після ліквідації попереднього «командира» Мотороли.

Також завершені досудові розслідування і щодо «міністра МНС», «міністра доходів і зборів», «міністра юстиції», «міністра закордонних справ», «міністра і заступника міністра транспорту», «міністра спорту», «міністра культури», «глави центрального республіканського банку»і ще ряду посадових осіб так званої «ДНР».

Слідчі управління СБУ в Луганській області встигли направити в суд обвинувальні матеріали щодо чергового сепаратистського функціонера — «начальника управління інфраструктури та дорожнього господарства міністерства інфраструктури і транспорту» так званої «ЛНР». Також направлено до судових інстанцій обвинувальні акти по «в. о. міністра» і «заступника міністра» рейкового «міністерства інфраструктури і транспорту ».

«Чиновникам» «ДНР/ЛНР» інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Правопорушників заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, вони оголошені в розшук. До них буде застосована процедура заочного засудження.

Тривають заходи щодо документування антидержавної діяльності інших учасників незаконних псевдореспублік.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що суддю звільнили за невідповідність і зраду. Стало відомо, що керівництвом так званої «Донецької народної республіки» даний суддя був призначений суддею т. зв. «Верховного суду «ДНР».

Також повідомлялося, що СБ України затримала на Луганщині бойовика, який з 2016 року перебував у державному розшуку.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва