Україна отримає 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги від ЄС: коли чекати

16:49, 12 липня 2022
Допомога надійде до кінця липня.
Україна отримає 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги від ЄС: коли чекати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що 12 липня міністри фінансів країн ЄС підтримали цю пропозицію Європейської комісії. Раніше це зробив і Європейський парламент. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі.

«Сьогодні ми на Уряді також схвалили проєкт розпорядження для залучення цих коштів та уповноважили на підписання меморандуму Міністра фінансів Сергія Марченка і Голову Нацбанку Кирила Шевченка.

Фінансова підтримка наших партнерів сьогодні є одним із чотирьох важелів нашої перемоги — поряд із санкціями, зброєю та євроінтеграцією. Макрофінансова допомога від ЄС допоможе підтримувати фінансову стабільність в нашій державі в умовах широкомасштабної агресії росії.

Також на засіданні ухвалили постанову, яка дозволить залучити до 200 млн євро на пільгових умовах від Італії. Кошти будуть надані через адміністративний рахунок МВФ до загального фонду держбюджету для покриття видатків.

Вдячні нашим європейським партнерам за ці важливі консолідовані рішення на підтримку України», — сказано у повідомленні.

Раніше Сергій Марченко повідомляв, що Україні потрібно 5 мільярдів допомоги на місяць.

Крім того, США надали Україні грант на суму 1,7 мільярда доларів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва