Поліс Автоцивілки: як перевірити наявність на дату ДТП

09:37, 19 липня 2022
Відшкодування збитків постраждалим здійснює страхова компанія, з якою винуватець ДТП уклав договір обов’язкового страхування відповідальності власника транспортного засобу.
Поліс Автоцивілки: як перевірити наявність на дату ДТП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Об'єднання українських страхових компаній, які займаються страхуванням ОСАЦВ, розповіло, як дізнатися про наявність або відсутність договору ОСЦПВ на дату скоєння ДПТ.

Так, зазначають, що в цій ситуації достатньо знати щонайменше державний реєстраційний номер транспортного засобу та скористатися посиланням: тут.

У МТСБУ нагадують, що ОСЦПВ покриває відповідальність винного водія у ДТП перед третіми особами.

«Згідно з законом "Про ОСЦПВ" відшкодування збитків постраждалим здійснює страхова компанія, з якою винуватець ДТП уклав договір обов’язкового страхування відповідальності власника транспортного засобу. Якщо ж винуватець без чинного поліса автоцивілки, тоді йому доведеться сплатити постраждалому завдані збитки з власної кишені.

ОСЦПВ є обов’язковим для автовласника», - сказано у повідомленні.

Крім того, з 1 липня 2022 р. p, збільшуються страхові суми (максимальний розмір виплат) за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

- до 160 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130 000 гривень);

- до 320 000 гривень на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих (до змін ця сума становила 260 000 гривень).

Також ми писали, що робити, якщо у винуватця ДТП немає автоцивілки

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва