До початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни – ДСНС

07:00, 21 липня 2022
Голова ДСНС наголосив також на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти.
До початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни – ДСНС
Джерело фото: mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Про це 20 липня повідомив голова ДСНС України Сергій Крук під час селекторної наради, яка відбулась за головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з керівниками ОДА та ОВА. Учасники обговорювали ситуацію з укриттями в закладах освіти напередодні старту нового навчального року в Україні, повідомляє портал МВС за матеріалами ДСНС України

«Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях. З огляду на реалії, до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни», - - зауважив Сергій Крук.

Він також підкреслив, що законодавством України відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Очільник Служби наголосив також на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти та прискорити проведення комісійних обстежень будівель і споруд.

Раніше ми писали, що у МВС назвали умови для відкриття шкіл з 1 вересня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва