СБУ затримала хакера, який викрадав бази даних українських банків

14:37, 23 липня 2022
Викрадену інформацію злочинець продавав на анонімних платформах, які контролюються спецслужбами Росії.
СБУ затримала хакера, який викрадав бази даних українських банків
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки викрила декількох хакерів, які діяли проти України. Один з них викрадав та продавав бази даних українських банків. Про це повідомляє СБУ.

У Києві кіберфахівці викрили злочинця, який незаконним чином отримував дані вітчизняних та іноземних компаній і банків.

Він розсилав небезпечне програмне забезпечення і цілеспрямовано розповсюджував його через електронні пошти банків і підприємств. Хакеру вдавалося отримали віддалений доступ до їх цифрових систем. Викрадену інформацію злочинець продавав на анонімних платформах, які контролюються спецслужбами Росії.

Під час обшуку у хакера виявили комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони з доказами. Чоловіку оголосили підозру за ч. 1 ст. 361-1 КК України.

У Донецькій області СБУ викрила російського агента, який транслював пропаганду на тимчасово окупованих територіях. Він використовував розроблений власноруч мобільний додаток для операційних систем Android, Apple і телевізорів з підтримкою технології Smart TV.

Хакера вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію, де він був затриманий. Його повідомили про підозру за ст. 436 ККУ (пропаганда війни).

Також СБУ у Черкаській області затримала ворожого пропагандиста. Він підтримував дії Росії та окупаційних угрупувань, а також закликав до ракетних ударів.

Пропагандистський контент він публікував у вигляді агітаційних дописів і репостів на персональній сторінці російської соцмережі "Однокласники" (заборонена в Україні).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду