«Укренерго» просить інвесторів про відстрочку виплат за єврооблігаціями на $825 мільйонів

20:42, 28 липня 2022
Крім того, «Укренерго» просить інвесторів схвалити рішення про перенесення строків розгляду виконання цілей елементу сталого розвитку та додати можливість коригувати ці цілі з метою відображення наслідків війни.
«Укренерго» просить інвесторів про відстрочку виплат за єврооблігаціями на $825 мільйонів
Джерело фото: hvylya.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

28 липня 2022 року, НЕК «Укренерго» (далі – Укренерго або Компанія) оголосила пропозицію для інвесторів щодо зміни умов випуску «зелених» єврооблігацій сталого розвитку на суму 825 млн доларів з дохідністю 6,875% з терміном погашення у листопаді 2026 року.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Пропонується відтермінувати купонні виплати за єврооблігаціями, сплата яких здійснюється протягом 24 місяців, починаючи з наступної дати виплати відсотків за єврооблігаціями, на умовах продовження нарахування відсотків за визначеною ставкою купона на рівні 6,875% та з можливістю капіталізації відтермінованих сум наприкінці цього періоду, а також перенести дату погашення єврооблігацій на 24 місяці – на листопад 2028 року», - сказано у заяві.

Зазначається, що відтермінування сплати цих сум дозволить Укренерго забезпечити належний рівень ліквідності в сьогоднішній складній ситуації та отримати можливість спрямувати необхідні кошти на підтримку енергетичного сектору України в умовах неспровокованої військової агресії з боку РФ.

Крім того, «Укренерго» просить інвесторів схвалити рішення про перенесення строків розгляду виконання цілей елементу сталого розвитку та додати можливість коригувати ці цілі з метою відображення наслідків війни.

«Інвесторам, що тримають у своїх портфелях "зелені" єврооблігації сталого розвитку Укренерго, у строк до 9 серпня 2022 року буде запропоновано погодитися із запропонованими змінами», - сказано у повідомленні.

Також у Компанії зазначили, що «саме тому зміна умов випуску єврооблігацій дозволить Укренерго спрямувати свої фінансові ресурси на відновлення і підтримку стабільної роботи енергомережі України та інші критично важливі потреби».

Раніше ми писали, що «Нафтогаз» оголосив технічний дефолт. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України