Закликав до геноциду українського народу: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно російського публіциста

22:20, 29 липня 2022
У 2017 році обвинувачений видав книгу, в якій закликав до так званої «денацифікації» України шляхом часткового знищення українців, відправлення їх до «фільтраційних» таборів, засудження за проукраїнську позицію, позбавлення державності та суверенітету.
Закликав до геноциду українського народу: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно російського публіциста
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офісом Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний стосовно російського журналіста і публіциста за фактом публічних закликів до геноциду українського народу, насильницької зміни конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України (ч. 2 ст. 442 КК України). Про це повідомляє ОГП. 

Слідством встановлено, що у 2017 році обвинувачений видав книгу, в якій закликав до так званої «денацифікації» України шляхом часткового знищення українців, відправлення їх до «фільтраційних» таборів, засудження за проукраїнську позицію, позбавлення державності та суверенітету. В подальшому цю книгу було закуплено Адміністрацією президента РФ, а її ідеї та наративи відобразились у виступах президента та вищого військового та політичного керівництва РФ для виправдання війни проти України.

Таким чином публічні заклики обвинуваченого до геноциду українського народу перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з діями військових та збройних формувань РФ в Україні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Служби безпеки України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді