Як отримати пенсію жителям тих регіонів, які Укрпошта перестала обслуговувати

00:00, 3 серпня 2022
Мешканці регіонів, які не обслуговує Укрпошта, можуть отримати виплати.
Як отримати пенсію жителям тих регіонів, які Укрпошта перестала обслуговувати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українським пенсіонерам пояснили, як отримати виплати жителям тих регіонів, які Укрпошта перестала обслуговувати. Про це розповіла міністр соціальної політики України Оксана Жолнович під час національного телемарафону.

Міністр зауважила, що через окупацію деяких територій та бойові дії Укрпошта не всюди може працювати. Це фізично небезпечно для тих поштарів, які йдуть з готівкою.

«Були випадки, коли відбирали гроші й це ще найменша втрата. Адже траплялося, коли люди й помирали, як розносили пенсійні гроші», – сказала Жолнович.

За її словами, для цього діє такий алгоритм: гроші переводять на Ощадбанк переказом і вони 30 днів чекають на людину.

Якщо ж вона не може цим скористатись, то шукають вже через Приватбанк усі можливі рахунки людини, які тільки вона колись відкривала. Саме в тому банку найбільша клієнтська база.

«Скидаємо гроші туди з надією, що людина хоч в якийсь спосіб зможе їх собі зняти. В будь-якому випадку ці гроші нікуди не дінуться, вони будуть накопичуватися. Є варіанти отримати їх навіть на окупованій території», – сказала Жолнович.

Вона також запевнила, що зараз уже працюють з тим, щоб на цих територіях можна було картки онлайн відкривати, якщо їх не було. Є певні питання, бо є ризики верифікації особи, тобто, що замість неї можуть бути якісь шахраї.

«Я сподіваюсь, що ми це вирішимо і будемо максимально гнучко всіма можливими способами намагатися допомогти людям на окупованих територіях», – зазначила міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області