Організував схему виїзду чоловіків за кордон за «липовими» довідками: у Дніпрі викрили зловмисника

07:00, 2 серпня 2022
За 900 євро він надавав пакет необхідних документів для переміщення через держкордон.
Організував схему виїзду чоловіків за кордон за «липовими» довідками: у Дніпрі викрили зловмисника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Дніпрі викрито організатора схеми виїзду військовозобов’язаних за кордон по підроблених документах. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури жителю Дніпра повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував схему із виготовлення та збуту фіктивних довідок про встановлення групи інвалідності та пенсійних посвідчень для безперешкодного перетину державного кордону. За 900 євро він надавав пакет необхідних документів для переміщення через держкордон особам, що підлягають мобілізації в умовах воєнного стану. Підроблені документи чоловік відправляв поштою або передавав при особистих зустрічах із замовниками.

Чоловіка викрито під час отримання грошових коштів. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

«Під час обшуку за місцем проживання та в автомобілях підозрюваного виявлено та вилучено готові до збуту підроблені посвідчення та документи, понад 100 поштових квитанцій про відправку, майже 50 печаток закладів охорони здоров’я та військкоматів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та грошові кошти у сумі 1 млн грн», — додали в ОГП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області