У Києві померла 8-місячна дитина: підозрюють її матір

07:24, 7 серпня 2022
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
У Києві померла 8-місячна дитина: підозрюють її матір
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Солом'янському районі Києва від ГРВІ померло немовля, нині у неналежному догляді за дитиною підозрюють матір хлопчика, передає Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, 33-річна жінка, будучи позбавленою батьківських прав на чотирьох малолітніх дітей, у серпні 2021 року народила хлопчиків-двійнят, проте одразу ж взялася за старе — постійно нехтувала рекомендаціями лікарів, не з’являлася на прийом до лікаря-педіатра, не відповідала на телефонні дзвінки з поліклініки, а при відвідуванні медичною сестрою дітей вдома гуляла де-інде.

У грудні 2021 року працівники районної Служби у справах дітей та сім’ї провели обстеження умов проживання дітей та встановили, що квартира перебуває у вкрай незадовільному стані: кімнати захаращені брудними речами та непотребом, на стінах відсутні шпалери, велика кількість павутиння, зламані меблі та міжкімнатні двері, у ванній кімнаті на стелі та стінах пліснява, в помешканні відчувається стійких неприємний запах.

Після цього жінка взагалі перестала впускати в квартиру працівників соцслужби та медичну сестру, яка приходила відвідати дітей.

У квітні один з хлопчиків помер від гострої респіраторної вірусної інфекції з приєднанням до неї бактеріальної інфекції та розвитком легеневої недостатності.

За результатами зібраних доказів, які вказують на вину матері у смерті 8-місячної дитини, їй повідомлено про підозру за ст. 166 КК України («Злісне невиконання батьками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки»).

Раніше жінка вже відбувала покарання у вигляді позбавлення волі за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило її смерть.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області