В Україні спростять процедуру купівлі сільськогосподарської землі

17:31, 12 серпня 2022
Раді рекоменують прийняти законопроект № 7532, який спрощує продаж землі для садівництва та ведення особистого селянського господарства.
В Україні спростять процедуру купівлі сільськогосподарської землі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді України прийняти законопроект № 7532, який спрощує продаж землі для садівництва та ведення особистого селянського господарства. Про це повідомив голова комітету Олександр Гайду.

«У документі йдеться про скасування тривалої і недешевої перевірки нотаріусом покупців таких ділянок, що дозволить людям простіше купувати землю під городи чи невеликі господарства. А це важливо в умовах війни та міграції населення», – пояснив він.

Документом пропонується, зокрема:

  • встановити, що перевірка відповідності набувача земельної ділянки с/г призначення вимогам не здійснюється при набутті у власність земельних ділянок с/г призначення: для ведення садівництва площею, що не перевищує 0,25 га, і для ведення особистого селянського господарства площею до 2 га, розташованих в межах населених пунктів;
  • надати можливість передавати переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення лише на певний строк, а не безстроково, як має місце зараз.

Також пропонується закріпити право передавати в оренду гідроспоруди орендарю земельної ділянки в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом, а також гідротехнічні споруди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва