Щоденно заробляли 2 млн грн: у Запорізькій області викрили корупційну схему чиновників при перетині лінії розмежування

15:23, 13 серпня 2022
Працівники ДБР провели понад 20 обшуків у: Запорізькій ОВА, міській раді, правоохоронних органах області, у тому числі у осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної схеми.
Щоденно заробляли 2 млн грн: у Запорізькій області викрили корупційну схему чиновників при перетині лінії розмежування
Фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора та у взаємодії з Віцепрем’єр-міністромміністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему незаконного збагачення у Запоріжжі, повідомляє пресслужба ДБР. 

 "Щоденний незаконний прибуток складав 2 мільйони гривень. У травні поточного року рішенням Ради оборони Запорізької області було затверджено Порядок перетинання лінії зіткнення громадянами України. Відповідно до нього українці мають подавати відповідні заявки, які розглядаються уповноваженими особами та на їх основі формуються відповідні списки Але окремі "ділки" Запорізької ОВА, міської ради, а також правоохоронних органів організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за "швидкий" та позитивний розгляд таких заявок", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для того аби пришвидшити процедуру, бажаючим пропонувалось заплатити. Була розроблена ціла система поборів із громадян, в залежності від засобу пересування та швидкості розгляду питання. 

"Сьогодні, 13 серпня, працівники ДБР провели понад 20 обшуків у: Запорізькій ОВА, міській раді, правоохоронних органах області, у тому числі у осіб, які можуть бути причетні до цієї злочинної схеми. З-поміж іншого слідчі ДБР затримали одного із посередників "на гарячому" у момент передачі коштів у сумі 1 400 дол. США за "позитивний" розгляд заяви особи", - додали у ДБР. 

 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки