Заволодіння зерном на суму майже 15 млн грн: слідство завершено

11:10, 15 серпня 2022
У 2015-2017 роках генеральний директор держпідприємства у Полтавській області спільно з кінцевим бенефіціаром приватних компаній, засновником приватних компаній та директором приватного підприємства своїми злочинними діями завдали інтересам держави шкоди на 14,8 млн гривень.
Заволодіння зерном на суму майже 15 млн грн: слідство завершено
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ прийнято рішення про завершення досудового слідства та відкриття матеріалів у справі щодо заволодіння зерном на суму майже 15 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба САП. 

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2015-2017 роках генеральний директор держпідприємства у Полтавській області спільно з кінцевим бенефіціаром приватних компаній, засновником приватних компаній та директором приватного підприємства своїми злочинними діями завдали інтересам держави шкоди на 14,8 млн гривень.

Так, службові особи державного підприємства підробляли документи, в яких зазначали фіктивне надходження зерна від компаній на переробку. У подальшому отримане внаслідок переробки зерно відвантажували приватним компаніям. Проте з’ясувалося, що насправді зерно від приватних компаній не надходило до держпідприємства, а для переробки використовували те, що належало державі та іншим зберігачам. У результаті реалізації цієї злочинної схеми держпідприємство втратило зерно на загальну суму 14,8 млн гривень.

Колишньому генеральному директору держпідприємства інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України, директору приватного підприємства - ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Дії інших двох учасників злочинної схеми кваліфіковані за ч.2 ст. 27 ч.5 ст. 191 КК України.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснювали за процесуального керівництва прокурорів САП у співпраці з Управлінням СБУ у Полтавській області.

На сьогодні матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді