Відновлено проведення засідань центральної Колегії Мін'юсту з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність держреєстратора

16:43, 17 серпня 2022
Розгляд скарг у сфері державної реєстрації під час дії воєнного стану проводиться без участі заінтересованих осіб.
Відновлено проведення засідань центральної Колегії Мін'юсту з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність держреєстратора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс протидії рейдерству повідомляє, що Постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2022 № 696 внесено зміни до Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1128 (далі – Порядок), серед яких визначено особливості проведення колегіальних розглядів скарг під час дії воєнного стану.

З урахуванням цих особливостей, Мін’юстом поновлено проведення засідань центральної Колегії Міністерства юстиції України з розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації, територіальних органів Міністерства юстиції (далі – центральна Колегія).

«Звертаємо увагу, що відповідно до пункту 10 Порядку розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєсрації, територіальних органів Міністерства юстиції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1128 (зі змінами), розгляд скарг у сфері державної реєстрації під час дії воєнного стану проводиться БЕЗ УЧАСТІ заінтересованих осіб.

Водночас, заінтересовані особи мають право подавати письмові пояснення по суті скарги у сфері державної реєстрації, які обов’язково приймаються колегією до розгляду», - сказано у повідомленні.

«Для надання зазначеними особами письмових пояснень по суті скарги Мін’юст під час воєнного стану за 15 днів до дня засідання колегії забезпечує оприлюднення на своєму офіційному вебсайті інформації про дату засідання та додатково повідомляє зазначену інформацію заінтересованим особам засобами електронної пошти (якщо адресу електронної пошти зазначено у скарзі у сфері державної реєстрації, доданих до неї документах, повідомлено заінтересованою особою або встановлено з інших офіційних джерел)», - додали у Офісі.

З оголошеннями про засідання центральної Колегії можна ознайомитися за посиланням – тут.

«Також під час воєнного стану заінтересована особа має право заявити клопотання про надіслання їй матеріалів скарги в електронній формі на адресу електронної пошти. Мін’юст чи відповідний територіальний орган забезпечує надіслання таких матеріалів протягом 3-х робочих днів після отримання клопотання.

Заінтересовані особи можуть отримати матеріали скарги в електронній формі на адресу електронної пошти або подати письмові пояснення по суті скарги до центральної Колегії, направивши відповідне клопотання або пояснення на адресу електронної пошти: [email protected]», - зауважили у Офісі протидії рейдерству.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва