«Нафтогазу» не вдалося отримати згоди власників євробондів на відстрочку виплат за ними

20:51, 17 серпня 2022
НАК «Нафтогаз України» не вдалося отримати згоди на дворічну відстрочку виплат відсотків та погашення за жодним із трьох випусків його єврооблігацій.
«Нафтогазу» не вдалося отримати згоди власників євробондів на відстрочку виплат за ними
Джерело фото: gettyimages
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомив «Інтерфакс-Україна», у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі сказано, що НАК «Нафтогаз України» не вдалося отримати згоди на дворічну відстрочку виплат відсотків та погашення за жодним із трьох випусків його єврооблігацій.

Згідно з ним, необхідний кворум (понад 2/3) було досягнуто лише на зборах єврооблігацій на $335 млн із погашенням у липні 2022 року, проте за відстрочку було подано лише приблизно 22% голосів за необхідного мінімуму 75%.

За двома іншими випусками – з погашенням у 2024 році на EUR600 млн та з погашенням у 2026 році на $500 млн – кворуму не було, тому будуть скликані повторні збори.

«Нафтогаз» уточнив, що на збори з євробондів 2024 року зареєструвалися власники приблизно 49% облігацій і приблизно 74% поданих голосів було віддано на користь пропозиції НАК.

Щодо єврооблігацій 2026 року, виплата відсотків та погашення за якими припадають на листопад, то на збори зареєструвалося приблизно 54%, а за відстрочку було подано близько 43% голосів.

Повторні збори щодо єврооблігацій-2024 та євроблігацій-2026 призначені на 31 серпня відповідно об 11:00 та об 11:15 за Лондоном.

«На основі кворуму, представленого на початкових зборах, очікується, що відкладені збори, які будуть проведені щодо облігацій 2024 року та облігацій 2026 року, матимуть кворум», - зазначає НАК.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду