Керував військовою операцією із захоплення міст Луганщини: повідомлено про підозру командиру спецзагону «Ахмат» росгвардії РФ

23:59, 25 серпня 2022
Командир «Ахмата» публічно звітував перед головою Чеченської Республіки та найвищим керівництвом РФ про так званий «успіх денацифікації » на східному фронті.
Керував військовою операцією із захоплення міст Луганщини: повідомлено про підозру командиру спецзагону «Ахмат» росгвардії РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру спецзагону швидкого реагування "Ахмат" росгвардії РФ у Чеченській Республіці, який керував військовою операцією із захоплення території Луганщини. Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Про це ідеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну особовий склад спецзагону "Ахмат" прибув до Луганської області для участі в бойових діях проти української армії та для терору цивільного населення.

"Очолювати спецпідрозділ довірено особисто помічнику голови Чеченської Республіки РФ. У 2011-2021 роках він був заступником міністра внутрішніх справ Чеченської Республіки", - зазначається у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора інформують, що для виконання наказу керівництва країни-агресора у березні-червні 2022 року військові спецзагони у складі розвідгруп заходили до населених пунктів Луганської області.

Згідно з повідомленням прокуратури, російські військові масовано обстрілювали з важкого озброєння позиції ЗСУ для просування окупаційних військ ЗС РФ та незаконних збройних формувань "Л/ДНР" на територію Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська. Кінцева мета окупаційних військ – захоплення цих міст, якої в результаті ворожих атак було досягнуто.

Командир "Ахмата" публічно звітував перед головою Чеченської Республіки та найвищим керівництвом РФ про так званий "успіх денацифікації" на східному фронті. Для показовості такі відеозвернення переважно записувалися біля або безпосередньо в адмінприміщеннях державних структур регіону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду