НАБУ та САП спільно із Департаментом контррозвідки СБУ проводять понад 20 обшуків у Запоріжжі, фото

19:06, 30 серпня 2022
Зазначається, що під час обшуків виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти в значних обсягах.
НАБУ та САП спільно із Департаментом контррозвідки СБУ проводять понад 20 обшуків у Запоріжжі, фото
Джерело фото: НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро України у відповідь на запити ЗМІ повідомляє, що НАБУ та САП спільно із Департаментом контррозвідки СБУ проводить понад 20 обшуків у Запоріжжі.

«Зокрема у приміщеннях міськради, обласної військової обладміністрації, складських приміщеннях та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб.

Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та незаконного збагачення», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків «у посадовців Запорізької міської ради виявлено незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї, а також грошові кошти в значних обсягах».

«Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень — ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 та ст. 368-5 КК України», - кажуть у НАБУ та звертають увагу, що обшук – це одна з багатьох слідчих дій, що проводять в межах розслідування, і не свідчить про винуватість осіб, а є лише одним із інструментів для здобуття доказів.

Наразі слідчі дії тривають, деталі обіцяють згодом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді