1 млн доларів за комунальну ділянку: у Києві судитимуть групу шахраїв

16:43, 31 серпня 2022
Шахраїв затримали «на гарячому» під час укладення договору купівлі-продажу та отримання грошових коштів у сумі 1 млн доларів.
1 млн доларів за комунальну ділянку: у Києві судитимуть групу шахраїв
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно групи осіб, які на підставі підроблених документів заволоділи 4 земельними ділянками, що належать столичній громаді, та у подальшому намагалися відчужити одну з них за 1 млн доларів США (ч. 4 ст. 190 КК України). Про це повідомляє преслужба Київської міської прокуратури.

Встановлено, що у квітні 2021 року зловмисники звернулися до одного із районних судів Миколаївської області з підробленими документами на право власності на 4 земельні ділянки, розташовані у місті Києві, та підробленим договором міни з метою отримання судового рішення про визнання за підконтрольною юридичною особою права власності на вищевказані земельні ділянки вартістю 127 млн гривень.

Після отримання судового рішення та внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформації про речові права, зловмисники підшукали покупця у вигляді юридичної особи на одну з земельних ділянок вартістю 1 млн доларів.

Шахраїв затримали «на гарячому» під час укладення договору купівлі – продажу та отримання грошових коштів у сумі 1 млн доларів.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт відносно чотирьох осіб скеровано до суду.

За позовами прокуратури земельні ділянки, які стали об’єктами злочинних посягань, повернуто територіальній громаді міста Києва.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді