Заволодіння 5 млн грн коштів «Укрзалізниці» під час закупівлі ПЛР-тестів: обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному

17:33, 2 вересня 2022
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Заволодіння 5 млн грн коштів «Укрзалізниці» під час закупівлі ПЛР-тестів: обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

2 вересня слідчим суддею ВАКС за клопотанням прокурора САП обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з підозрюваних у справі про замах на заволодіння 5 млн гривень коштів «Укрзалізниці» під час закупівлі ПЛР-тестів, якого оголошено у державний та міжнародний розшук. Про це повідомляє САП.

Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчим суддею буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну на більш м’який.

Нагадаємо, що у 2020 році службові особи Укрзалізниці розробили схему заволодіння коштами під час закупівлі послуг з проведення ПЛР-тестування на COVID-19. Для цього було штучно завищено очікувану ціну закупівлі однієї одиниці на понад 400 гривень порівняно з ринковою та забезпечено перемогу в процедурі закупівлі заздалегідь підібраного співучасниками суб'єкта господарювання.

Усього співучасники планували заволодіти майже 5 млн гривень коштів, однак через непроходження внутрішньої процедури погодження, договір не було укладено.

Наразі у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру 6 особам.

Нет описания.

 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Бабій
    Роман Бабій
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Роман Сацький
    Роман Сацький
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Олександр Кармазін
    Олександр Кармазін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Назарій Дулебко
    Назарій Дулебко
    голова Сихівського районного суду м. Львова