Українки можуть вільно виїхати за кордон, навіть військовозобов'язані: роз’яснення ДПСУ

09:57, 8 вересня 2022
Підставою для заборони виїзду може бути лише відповідне судове рішення або рішення інших уповноважених державних органів щодо заборони виїзду з країни.
Українки можуть вільно виїхати за кордон, навіть військовозобов'язані: роз’яснення ДПСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наразі не існує жодних обмежень щодо виїзду українок за кордон, повязаних з воєнним станом. Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі УП.

Так, підставою для заборони виїзду може бути лише відповідне судове рішення або рішення інших уповноважених державних органів щодо заборони виїзду з країни.

«Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік. Навіть називалися конкретні дати, зокрема 1 жовтня.

Відзначу, що це лише чутки і припущення. В даному випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни, і зараз не розглядалося і не піднімалося питання обмеження у виїзді жінок.

В той же час додам, що обмеження на виїзд у зв’язку з воєнним станом залишаються практично такими ж як і були до цього. Вони стосуються чоловіків українців у віці 18-60, за винятком окремих визначених категорій. Останні зміни стосуються лише надання можливості виїзду морякам. Така нова категорія була визначена урядом і рішення набуло чинності 6 вересня», — зазначив Демченко.

Раніше ми писали, що Міноборони перенесло початок обов'язкової постановки жінок на військовий облік з 1 жовтня 2022 року на 1 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області