На Харківщині затримали колаборантів із числа правоохоронців

21:03, 24 вересня 2022
Один з них під час окупації міста відповідав за «громадський порядок» на вулицях.
На Харківщині затримали колаборантів із числа правоохоронців
Фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань викрило чергових колаборантів на деокупованих територіях Харківської області, повідомляє пресслужба Бюро. 

Зокрема, під час відпрацювання звільненого міста Ізюм, працівники ДБР у взаємодії із ГУ Нацполіції в Харківській області затримали колишнього українського правоохоронця.

Уродженець Ізюма, після окупації міста пішов домовлятися про співпрацю із загарбниками.

Спочатку його оформили дільничним у псведополіцейському відділку, втім згодом він отримав «підвищення» та став керівником місцевих дільничних. При окупаційній владі зрадник відповідав, за «громадський порядок» на вулицях міста. Для того, аби контролювати ситуацію, і не допустити можливість місцевим патріотам вчиняти будь-які протестні дії, він особисто разом із представниками збройних формувань РФ влаштовував патрулювання та полювання на проукраїнських громадян.

Після звільнення Ізюму, зрадник почав переховуватися, але вдавалося це йому недовго.

Інший зрадник був українським правоохоронцем у Вовчанську. Коли місто окупувала російська армія - почав служити окупантам. Ті призначили його керувати штабом у псевдополіцейському відділку. Він також разом із російським солдатами патрулював місто та регулярно доповідав своїм кураторам про ситуацію у Вовчанську.

Обом експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. 

Раніше ми писали, що в Ізюмі двоє чоловіків підозрюються у співпрацювати з ворогом. Вони зайняли «керівні посади» в обленерго під час окупації міста.

Також на Харківщині затримали експоліцейського, який агітував своїх колег перейти на бік ворога.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду