Федоров розповів, на які цифрові можливості у Дії чекати українцям

21:25, 25 вересня 2022
«Ми вже запустили в застосунку Дія сповіщення про судові засідання, але хочемо використовувати штучний інтелект в судах і працюємо над цим разом з Amazon», - розповів Федоров.
Федоров розповів, на які цифрові можливості у Дії чекати українцям
Джерело фото: blog.pokupon.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Дії можуть з’явитись нові цифрові можливості. Про це в інтерв’ю «НВ» розповів міністр цифрової трансформації віцепрем'єр Михайло Федоров.

«Ми запускаємо військові облігації - люди зможуть купити їх в Дії і навіть заробити на цьому, поки їх гроші використовуватимуться для потреб ЗСУ. Далі, вже в жовтні, ми плануємо запустити пільгову іпотеку — за кілька кліків в Дії можна буде відправити заяву та отримати документ про те, що ви можете взяти цей кредит. Також працюємо над послугою з розмитнення авто: наразі чекаємо відповідний законопроект від Верховної Ради, але технічна частина майже готова», - сказав Федоров.

Також він розповів, що в розробці знаходиться онлайн дозвіл на виїзд дитини за кордон.

«В розробці знаходиться онлайн дозвіл на виїзд дитини за кордон, завдяки якому один з батьків за взаємного згодою іншого зможе оформити його в Дії безкоштовно без нотаріуса. Велика комплексна антикорупційна послуга, над якою ми працюємо — реєстрація і перереєстрація авто, коли відповідний документи можна буде зробити без походу до центру МВС. Ще є проект по цифровим судам, але ця сфера досить важка для трансформації і в ній ще треба зробити багато фундаментального. Ми вже запустили в застосунку Дія сповіщення про судові засідання, але хочемо використовувати штучний інтелект в судах і працюємо над цим разом з Amazon», - зазначив Федоров.

Крім того, продовжується робота над трансформацією соціальної сфери.

«Також ми продовжуємо працювати над трансформацією соціальної сфери — хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайні. Від оформлення статусу ВПО, до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, бо вона потребує створення єдиної інформаційної бази. З точки зору державного менеджменту це дуже важливий проект: окрім якісного сервісу для людей, він означає верифікацію інформації і видалення з системи «мертвих душ». А це, в свою чергу — економія грошей на неефективних виплатах, завдяки якій з’являється можливість індексувати інші», - розповів Федоров.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду