Передача земель Міноборони у приватну власність: судитимуть посадовицю з Хмельниччини

15:50, 26 вересня 2022
Землі були розділені на 81 ділянку та віддані громадянам, а держава могла б втратити понад 11 мільйонів гривень.
Передача земель Міноборони у приватну власність: судитимуть посадовицю з Хмельниччини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно посадовиці Старокостянтинівської міськради Хмельницької області, чия недбалість призвела до незаконної приватизації 12 га земель Міністерства оборони України. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

Встановлено, що під час інвентаризації земель громади посадовиця віднесла землі Міністерства оборони до комунальної форми власності.

«Спираючись на неправдиві дані, депутати Старокостянтинівської міськради передали майже 12 га земель Міноборони у приватне користування, а посадовиця погодила проєкт цього рішення.

Вказані землі були розділені на 81 ділянку та віддані громадянам, а держава могла б втратити понад 11 мільйонів гривень.

Проте, завдяки роботі ДБР, землі були арештовані та передані в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Посадовиця Старокостянтинівської міськради обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що Галицькою окружною прокуратурою м. Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно засновника одного з підприємств Львівщини за фактом самовільного зайняття земельної ділянки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду