В Україні з’явилась нова пам’ятна монета «Сили територіальної оборони Збройних Сил України»

16:12, 3 жовтня 2022
Тираж монети – 10 000 000 штук.
В Україні з’явилась нова пам’ятна монета «Сили територіальної оборони Збройних Сил України»
Джерело фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сьогодні вводиться в обіг нова обігова пам’ятна монета «Сили територіальної оборони Збройних Сил України». Про це повідомляє НБУ.

Кілька фактів про нову монету від Нацбанку:

Обігова пам’ятна монета «Сили територіальної оборони Збройних Сил України» номіналом 10 гривень продовжує серію «Збройні Сили України». На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: «Готові до спротиву».

Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Над її створенням працювали художники: Вадим Балановський (реверс), Володимир Дем’яненко (аверс) та скульптори: Роман Чайковський, Володимир Дем’яненко.

Тираж  монети – 10 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук – сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів).

Як можна отримати в колекцію таку монету

Як зазначається, реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. Національний банк передаватиме обігові пам’ятні монети банкам та СІТ-компаніям для подальшого видавання клієнтам та/або приймання від клієнтів як звичайних обігових монет номіналом 10 гривень.

«У такий спосіб поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет.  Тож вам може поталанити й ви отримаєте її під час розрахунків у торгівельній мережі», - кажуть у Нацбанку.

Також зазначається, що водночас частина тиражу буде сформована в спеціально оформлені ролики. До ролика входитиме 40 монет. Їх реалізовуватимуть банки-дистриб’ютори як сувенірну продукцію. Тираж роликів – 12 500 штук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси