Намагався виїхати з України під виглядом пенсіонера: на кордоні з Польщею затримали юного ухилянта

21:26, 3 жовтня 2022
Спершу чоловік надав пенсійне посвідчення, а коли виявилося, що воно підроблене, пропонував прикордонникам 500 євро хабаря.
Намагався виїхати з України під виглядом пенсіонера: на кордоні з Польщею затримали юного ухилянта
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині в пункті пропуску «Краковець» затримали 21-річного чоловіка, який хотів перетнути кордон. Спершу чоловік надав пенсійне посвідчення, а коли виявилося, що воно підроблене, пропонував прикордонникам 500 євро хабаря. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Українець, який хотів виїхати до Польщі, окрім паспорта, надав на контроль прикордонникам пенсійне посвідчення. Однак під час перевірки було встановлено, що документ підроблений.

«Отримавши відмову у пропуску через державний кордон, чоловік зізнався, що купив «статус пенсіонера» у невідомих, бо мав намір потрапити до країн ЄС. Викриття ухилянта не зупинило, він спробував «вирішити питання» підкупом. На пропозицію хабаря в розмірі 500 євро прикордонний наряд відповів відмовою», - розповіли прикордонники.

Ухилянта-хабародавця прикордонники передали працівникам поліції. Тепер щодо нього відкриють кримінальне провадження за пропозицію хабара і підроблення документів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва