Олігархи, артисти, компанії: чиї імена потрапили під санкції РНБО

17:27, 5 жовтня 2022
До санкційного переліку, ухваленого РНБОУ, увійшли понад 3600 фізичних та юридичних осіб.
Олігархи, артисти, компанії: чиї імена потрапили під санкції РНБО
Джерело фото: depositphoto/lightsource
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До санкційного списку, який Рада нацбезпеки та оборони схвалила 30 вересня, потрапили, зокрема, діти та родичі Путіна та його близького оточення, представники регіональних еліт та влади рф.

Раніше у Міністерстві економіки повідомили, що до санкційного переліку, ухваленого РНБОУ, увійшли понад 3600 фізичних та юридичних осіб.

Так, серед ключових фізичних осіб, як пише «Економічна правда» з посиланням на декілька поінформованих джерел, під санкції потрапили:

  • «Російські посадовці та їхнє близьке оточення: перший заступник голови Адміністрації Путіна Сєргєй Кірієнко, близький до Путіна олігарх та засновник ПВК "Вагнер" Євгєній Прігожин, діти та родичі Путіна, а також – діти та родичі міністра зовнішніх справ рф Сергєя Лаврова.
  • Олігархи та їхнє близьке оточення: Олег Дерипаска (Група En+, Rusal), Міхаіл Фрідман (Alfa Group, LetterOne), Пьотр Авен (Alfa Group, LetterOne), Герман Хан (Alfa Group, LetterOne), Алєксєй Кузьмічов (Alfa Group, LetterOne), акціонер гірничо-металургійного холдингу Evraz Роман Абрамович, власник "Уралхіму" Дмітрій Мазепін, російський мільярдер та медіамагнат Алєксандр Мамут (Rambler Group).
  • Крім того, у списку є кум Путіна та екснардеп Віктор Медведчук зі своєю дружиною Оксаною Марченко, "младоолігарх" часів Януковича Сергій Курченко, експрезидент-втікач Віктор Янукович та його син Олександр Янукович.
  • Російські релігійні діячі: глава Російської православної церкви Володимир Гундяєв, ексдипломат Московського патріархату, а зараз – керівник Будапештсько-Угорською єпархією МП Іларіон Алфєєв;
  • Артисти-громадяни України: Анна Седокова, Регіна Тодоренко, Таісія Повалій, Ані Лорак;
  • Колаборанти: ставленик рф на окупованій частині Херсонської області Владімір Сальдо, ставленик окупантів у частково окупованій частині Запорізької області Євгеній Балицький, підозрюваний у державній зраді екснардеп Ілля Кива.
  • Громадяни інших країн, що брали участь у псевдореферендумах на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, санкції торкнулися великої кількості російських та пов’язаних з рф компаній. Зокрема, йдеться про енергетичні компанії "Татнєфть" та "Татойл", підприємства групи "Лукойл". Крім того, у списку є регіональні компанії "Газпрому".

РНБО затвердила обмеження проти російських авіа- та інших транспортних компаній, таких як Федеральна пасажирська компанія, "СКОЛ", Sibia, Федеральна вантажна компанія. Йдеться також про російські аеропорти.

Військово-промисловий комплекс рф також фігурує у списках, а саме:, ПАТ "ОДК-САТУРН" ("дочка" Ростєха), Конструкторське бюро "Арсенал" (входить в "Роскосмос"), РАТЕП (входить в "Алмаз-Антей").

Серед фінансових компаній, санкційний список містить заходи проти "Альфа-Банку росія" та пов’язані з  "Сбєрбанком Росії", "ВТБ Банком" та "Банком Откритіє" компанії».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області