Зеленський заявив, що РФ може завдати удару по українській ГТС

14:20, 13 жовтня 2022
За словами Глави держави, Росія хоче перекрити постачання газу до Європи за допомогою ударів по українській ГТС.
Зеленський заявив, що РФ може завдати удару по українській ГТС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ може завдати ударів по своїй газотранспортній інфраструктурі для того, щоб звинуватити в цьому Україну, і після цього вдарити по українській ГТС, перекривши по ній постачання газу до країн Європи. Про це Глава держави сказав в інтерв'ю німецькому виданню ZDFheute Nachrichten.

«Вони підірвали «Північний потік-1». Далі вони підірвуть у себе щось. Їм абсолютно байдуже. Це їхній стиль. Вони підірвуть у себе щось, звинуватять нас - для того, щоб ударити по нашій газотранспортній системі. У такому разі вони скажуть: ми реагували, просто реагували. Після цього він (Путін, - ред.) скаже Європі: дивіться, немає можливості, нам треба терміново запустити Північний потік-2, який ви не запускаєте. Він скаже: ви, німці, повинні надати цю можливість. Тому що ви повинні лобіювати, щоб знялися санкції, тому що Європа залишиться без газу через Україну. Отакий буде крок», - заявив Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, у зв'язку з цим Європа має заявити, що якщо РФ завдаватиме ударів по енергосистемі Європи, то санкції не знімуть, і «Північний потік-2» не запустять.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді