У Києві наклали штраф на доцента університету через викладання недержавною мовою

18:16, 17 жовтня 2022
Доцент столичного вишу має сплатити 3 400 гривень штрафу.
У Києві наклали штраф на доцента університету через викладання недержавною мовою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив, що доцент одного із київських університетів повинен сплатити штраф через порушення закону про функціонування української мови. Про це йдеться на його Facebook-сторінці.

«Виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за застосування недержавної мови під час освітнього процесу доцентом одного зі столичних  закладів вищої освіти», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до документа, який набрав законної сили 16 жовтня, викладач послуговувався недержавною мовою під час навчання студентів 3 курсу.

На підставі поданих документів і матеріалів, які засвідчують порушення ним мовного закону, викладача визнали винним у скоєнні адмінправопорушення (ч. 2 ст. 188-52 Кодексу України про адміністративне правопорушення).

Тепер доцент столичного вишу має сплатити 3 400 гривень штрафу не пізніше, ніж через 15 днів з дня вручення йому постанови.

«У разі несплати штрафу в зазначений строк постанова надсилається до органу державної виконавчої служби для її виконання у примусовому порядку», – наголошує омбудсмен.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області