Ексраднику голови Полтавської ОДА обрано запобіжний захід: підозрюється у пособництві одержання хабаря та шахрайстві

20:07, 2 листопада 2022
Суддя ВАКС ухвалив застосувати до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді 1 984 800 гривень застави та покласти на особу процесуальні обов’язки.
Ексраднику голови Полтавської ОДА обрано запобіжний захід: підозрюється у пособництві одержання хабаря та шахрайстві
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 2 листопада, у Вищому антикорупційному суді за участі прокурора САП обрано запобіжний захід колишньому раднику Голови Полтавської обласної державної адміністрації, який підозрюється у пособництві одержання неправомірної вигоди та шахрайстві. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«Так, слідчий суддя ВАКС ухвалив застосувати до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді 1 984 800 гривень застави. Крім того, на особу покладено процесуальні обов’язки, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із м. Київ без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд до України.

Строк дії обов’язків – до 2 січня 2023 року.

Нагадаємо, відповідно до здобутої інформації, колишній радник Голови Полтавської обласної державної адміністрації, діючи за попередньою змовою з іншими особами вчинював дії, направлені на одержання колишнім головою цієї адміністрації від представника приватних структур непромірної вигоди у розмірі 176 тис. євро та автомобіля люкс-класу», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що детективи НАБУ вручили підозру адвокатці з Одеси, яка мала намір спробувати підкупити суддю Одеського апеляційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва