Перший український морський безпілотник назвуть «Херсон»: з’явилось фото

20:43, 11 листопада 2022
Перший морський дрон, закуплений в рамках платформи United24, буде називатиметься «Херсон».
Перший український морський безпілотник назвуть «Херсон»: з’явилось фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці зібрали кошти на перший морський ударний дрон. Він отримає символічну назву – «Херсон». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Це унікальна і засекречена українська розробка. У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною. А також — наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і декілька особливих сюрпризів для наших ворогів», — зазначив він.

За словами міністра, кошти на перший водний дрон було зібрано менш ніж за дві години. За планами за перший день зборів зібрати суму, якої вистачило б на виробництво десяти таких українських безпілотників.

Федоров зазначив, що подібні дрони вже показали себе у бухті Севастополя, вразивши флагман флоту РФ «Адмірал Макаров». Після цього, за його словами, країна-агресор втратила незаперечну перевагу на воді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду