Стефанчук: Близько 10 нардепів залишили Україну, очікуємо зараз якихось потенційних рішень щодо позбавлення мандату цих народних депутатів

17:45, 27 листопада 2022
«У нас підстави позбавлення мандату чітко прописані у Конституції України, їх сім. Ми не можемо прийняти рішення, крім тих семи підстав, які є у Конституції. І Конституцію ми не можемо змінити під час воєнного стану. Але ми знайдемо можливість, щоб попрощатися із цими народними депутатами», - сказав глава парламенту.
Стефанчук: Близько 10 нардепів залишили Україну, очікуємо зараз якихось потенційних рішень щодо позбавлення мандату цих народних депутатів
Джерело фото: Facebook.com/verkhovna.rada.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народних депутатів, які покинули територію Україну, позбавили усіх посад, а також не виплачують заробітну платню.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише «Цензор.НЕТ».

«Близько десяти народних депутатів, які покинули територію Україну і досі пір не повернулися до роботи у парламенті», - сказав він.

За словами глави парламенту, цих нардепів звільнили з усіх посад, які вони обіймали у Верховній Раді.

Також їм не виплачують заробітну платню.

«Ми очікуємо зараз якихось потенційних рішень щодо позбавлення мандату цих народних депутатів, але це зробити не так просто. У нас підстави позбавлення мандату чітко прописані у Конституції України, їх сім. Ми не можемо прийняти рішення, крім тих семи підстав, які є у Конституції. І Конституцію ми не можемо змінити під час воєнного стану. Але ми знайдемо можливість, щоб попрощатися із цими народними депутатами», - додав Стефанчук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики