СБУ проводить обшуки у Свято-Покровському соборі УПЦ МП в Борисполі, фото

12:29, 9 грудня 2022
Правоохоронці проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів, а також здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності.
СБУ проводить обшуки у Свято-Покровському соборі УПЦ МП в Борисполі, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

СБУ здійснює контррозвідувальні заходи на території кафедрального собору Української православної церкви (Московського патріархату) у Борисполі Київської області. Про це йдеться у пресслужбі ГУ СБУ у Києві та Київській області.

«Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад у межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснює контррозвідувальні (безпекові) заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору у м. Бориспіль на Київщині», - сказано у повідомленні

Зокрема, вказані заходи проводяться:

для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів;

перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо.

Також, за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в межах чинного законодавства проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів, а також здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Раніше ми повідомляли, що СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині: знайшли «методички» з москви, документи про російське громадянство та посвідчення окупантів.

Також ми писали, що Раді пропонують заборонити діяльність релігійних організацій, пов’язаних з РПЦ, без рішення суду.

Додамо, СБУ проводила обшуки на трьох об’єктах УПЦ МП на Житомирщині.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду