Зеленський: Росія отримала від Ірану ще одну партію іранських дронів-камікадзе

15:29, 19 грудня 2022
Президент підкреслив, що російські ракети та іранські дрони постійно застосовуються для ударів передусім по українській енергетиці.
Зеленський: Росія отримала від Ірану ще одну партію іранських дронів-камікадзе
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський звернувся до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF). Він повідомив, що  російські ракети та іранські дрони постійно застосовуються для ударів передусім по українській енергетиці.

Росія отримала від Ірану ще одну партію іранських дронів-камікадзе, якими й атакувала Україну сьогодні. Загалом країна-агресор отримала 250 "Шахедів".

"Це "Шахеди" з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук - стільки всього "Шахедів" зараз отримано державою-терористом", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що російські ракети та іранські дрони постійно застосовуються для ударів передусім по українській енергетиці.

Він зазначив, що лише один нещодавній масований удар по Україні 16 грудня зачепив понад 20 мільйонів жителів.

Внаслідок цього міста-мільйонники та більшість регіонів залишилися абсолютно без електрики. Загалом на вечір того дня були відключені від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців.

Більше ніж десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла.

"Коли ми зможемо повністю захистити українське небо, це означатиме демонтаж останньої великої російської можливості тероризувати Україну. А отже, це буде й демонтаж останньої великої російської надії на те, що нібито їм вдасться підкорити нашу державу й людей.

І я прошу вас збільшити можливість постачання систем ППО нашій державі й допомогти пришвидшити відповідні рішення партнерів. Стовідсотковий повітряний щит для України – це буде один із найбільш успішних кроків проти російської агресії. І цей крок потрібен саме зараз", - сказав Президент. 

"Щоб наші оборонні операції були успішнішими, ми потребуємо сучасної бронетехніки, передусім танків.

Немає жодного пояснення тому, що Україна досі не отримала рішення про надання сучасних та ефективних танків, зокрема «Леопардів». Це життєво необхідно! Я прошу вас разом із партнерами вийти на це рішення, допомогти нам. Перший, хто відкриє цю оборонну можливість для України – з постачанням танків, – відкриє її для всіх інших наших партнерів. Потрібен перший крок, щоб інші також зробили свої кроки.

Я прошу продовжити нашу співпрацю щодо танків радянського зразка, необхідних снарядів, а також комплексів «Гарпун» та інших артилерійських систем", - додав Зеленський.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду