Знайшли в телефоні «відео для дорослих» за участі дітей: у Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку

21:24, 20 січня 2023
Його зупинили на вулиці, коли ювенальні поліцейські помітили чоловіка, який нервував і різко змінив напрямок руху при появі правоохоронців.
Знайшли в телефоні «відео для дорослих» за участі дітей: у Києві слідчі повідомили про підозру чоловіку
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У столиці під час відпрацювання території Оболонського району ювенальні поліцейські помітили підозрілого чоловіка, котрий нервував та різко змінив напрямок руху при появі правоохоронців, тому поліцейські зупинили його.

Як розповідають у відділі комунікації поліції Києва, у ході перевірки інспектори виявили у мобільному телефоні перехожого велику кількість файлів з матеріалами для дорослих за участі дітей.

У поліції пишуть, що затриманий пояснив поліцейським, що такі відео він скачав з мережі інтернет.

Так, раніше не судимого 49–річного місцевого жителя затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вилучили у нього смартфон та направили на проведення експертних досліджень.

«За погодженням із Оболонською окружною прокуратурою слідчий відділ Оболонського управління поліції повідомив фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України - одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до скоєння злочинів на території Києва.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області